Backa folkets hus
Backa folkets hus
En ny dag randas. Ett nytt Con och en ny lokal. Det är nästan som om vi försöker skaka av oss våra gäster, men så är inte fallet! Vi försöker bara hitta en bra och prisvärd lokal med bra kommunikationer!

Och Backa Folkets hus motsvarar våra förväntningar! En härlig biosalong med relativt sköna stolar. Inga problem att åka kommunalt för bussarna 40 och 85 stannar alldeles utanför dörren.

Vi i organisationskommittén är igång från klockan åtta för att förbereda allt: Pilar ska sättas upp från parkering och busshållplats, fika ska sättas på och fram, stolar, ljud- och bildutrustningen ska kopplas in och testas. Plus en massa andra småsaker som man inte tänker på förrän man faktiskt behöver göra dem.
Salongen
Salongen
Man hade god utsikt från CnC
Man hade god utsikt från CnC


Redan vid halv 10-tiden börjar de första morgonpigga gästerna ivrigt samlas. De får sina program och rynkar pannorna över triviafrågorna. Har Michael York spelat Arthur tidigare? Har någon från B5 varit med i Sagan om ringen? Till vår stora glädje kom Glenn Petersen från Science Fictionbokhandeln och öppnade en tillfällig filial. Enda nackdelen var att det tärde ordentligt i våra plånböcker. :-)

Som vanligt är det något som strular in i det sista, men nästan i tid kommer vi igång med 'Grail' med David Warner, tätt följd av 'Passing Through Gethsemane' med Brad Dourif. Passing Through var lika kraftfull och känslosam som vanligt. Jag har alltid lika svårt att sätta mig in i hur jag hade reagerat om jag hade varit i Sheridans kläder i hans slutscen. Ruggigt bra!

Efter en liten bensträckare, även kallad fikapaus, såg vi 'River of Souls' med Martin Sheen. Det var mycket uppskattat för det var många som inte hade sett den förut.

Efter intagande av lämpliga födoämnen som de anställda på Pizza Pronto vänligt levererade till oss kom vi lagom försenat igång med 'A Late Deliviery From Avalon' med Michael York som den förvirrade och olycklige Arthur, eller David McIntyre som han också kallas, som bär på en fruktansvärd hemlighet. Det låter klyschigt, men hans hemlighet var ju faktiskt större än de flestas... Michael York är ju naturligtvis megakänd. Bl.a. har han spelat Kung Arthur i 'A Knight in Camelot' och Merlin i 'A Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court'. "By G'Quan, I can't recall the last time I was in a fight like that. No moral ambiguity, no .. hopeless battle against ancient and overwhelming forces. They were the bad guys, as you say, we were the good guys. And they made a very satisfying thump when they hit the floor."

Sista stjärnorna ut var Gary 'En röst i natten' Cole och Edward Woodward, pappa till Peter "Galen" Woodward och åtminstone i mitt huvud mest känd som "The Equalizer". Avsnittet var 'The Long Road' och Edward Woodward gjorde ett roande porträtt av en technomagekompis till Galen. Man kan inte gå fel med en gulddrake!

Så var det dags för ännu en bensträckning och prisutdelning för triviatävlingen. Stolt vinnare av den stensvåra tävlingen blev Martin Jönsson! Många gratulationer.

Slutligen blev det dags för dagens och kvällens höjdpunkt: 'The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight'. Maffiga rymdstrider, konstiga spöken och ett rätt fånigt avfyrningssystem mötte oss. Och så en ny ras superskurkar: The Hand. Eller? ... En mycket uppskattad film var det i alla fall och det hade varit roligt om det hade blivit en serie efter filmen, som ju samtidigt var ett pilotavsnitt.


// Sheridan