Filmerna på BabCon IV

På denna sidan beskrivs de filmer som kommer att visas på BabCon IV 1999-07-03. Beskrivningarna ger lagom mycket information för de personer som inte sett avsnitte utan att förstöra upplevelsen.

Spoilers - Not!

Frånsatt att ge en inblick i de avsnitt vi skall se på BabCon IV syftar denna sidan till att inte spoliera för de som skall se avsnitten. Om du följer länken till t.ex. Lurkers Guide så kommer du att veta allt som händer i avsnittet. Detta anser i alla fall jag förtar den största delen av nöjet med att se Babylon 5. Utav den enkla anledningen har jag satt mig ned för att ge en lagom beskrivning av avsnitten.

Den nya kaptenen för Babylon 5 anländer. Ja, just det: anländer, för det är nämligen inte Susan Ivanova utan en ny förmåga (Claudia Christians kontrakt fumlades bort) vid namn Lockley. En samling telepater anländer till Babylon 5 för att söka amnesti. Sheridan får uppleva de första negativa sidorna med att vara president: galningar som hotar att mörda honom. Mr Garibaldi gör allt för att ligga före alla bråkmakare i egenskap av presidentens säkerhetschef.

Avsnitt 5.01: No Compromises

P5 Rating:7.45

Lurkers

Sad Geezer



Delenn får reda på att Lennier har oväntade planer som ger henne en del att tänka på. Samtidigt utspelar sig en scen där Londo i vanlig ordning ställer till en scen över att hans älskade likör fastnat i tullen. Han låter Vir leda undan tulltjänstemännen och tar sig en snabb klunk. Kort efter segnar han ned och det visar sig att han har en lång natt framför sig. I vanlig Strascynski-anda kommer Londo att genomgå en riktig själarening.

Avsnitt 5.02: The Very Long Night of Londo Mollari

P5 Rating: 8.52

Lurkers

Sad Geezer



Då G'kar vanligen är mycket språkligt begåvad ges han i uppgift att skriva Interstellar Alliance "principdeklaration" som skall utgöra grunden för IA. De andra arterna har svårt att acceptera reglerna om fred och harmoni då de redan anser sig bevisat detta. Så småningom får Sheridan reda på att en värld i utkanten av Drazi-rymden är under Raider-attack. Detta kan vara deras genombrott och visa vad de kan gör för de andra arterna. Men det är mer än så...

Avsnitt 5.03: The Paragon of Animals.

P5 Rating: 8.16

Lurkers

Sad Geezer



Allting ses, som namnet indikerar, ur en helt annan synvnkel än vanligt. I centrum står inte de vanliga huvudpersonerna utan två underhållsarbetare, Bo och Mack. Den huvudsakliga handlingen avslöjar sig som fragment då våra huvudpersoner kommer i kontakt med de viktigaste skeendena. Under en stor del av tiden blir stationen attackerad av Scoutskepp från en främmande högteknologisk art med otroliga flottresurser. De måste förstöra alla skeppen för att de inte skall rapportera tillbaks till huvudstyrkan om deras fienders svagheter.

Avsnitt 5.04: A View from the Gallery.

P5 Rating: 7.87

Lurkers

Sad Geezer



De två rangertränarna Turval och Durhan (minbarer) kommer med två unga lärlingar till Babylon 5 för att de skall bekanta sig med stationen. De välkomnas av Delenn och visas runt. Samtidigt har Zack problem med ett flertal liknande mord som inträffat i brun sektor. Det verkar vara en organiserad brottslighet som mycket väl kan gå så långt att de angriper Babylon 5 personal och kanske gå ännu längre...

Avsnitt 5.05: Learning Curve

P5 Rating: 7.65

Lurkers

Sad Geezer



Allas vår Darth Vader, Mr Bester, insisterar på att besöka Babylon 5 igen. Denna gången tänker han inte sukta över sin älskade utan är på officiellt besök: han letar efter telepater som inte anslutit sig till Psi-kåren. Tyvärr har Lockley åtskilliga sådana ombord. Då Mr Garibaldi och Bester skildes åt som allt utom vänner (milt uttryckt) så är inte Garibaldi helt tillfreds med situationen.

Avsnitt 5.06: Strange Relations.

P5 Rating: 7.84

Lurkers

Sad Geezer





Tillbaks till huvudsidan

Alla bilderna är tagna från Lurkers Guide med tillstånd från Steven Grimm.

Senast modifierad: 2000-03-23 av Sinclair.