Filmerna på BabCon V

På denna sidan beskrivs de filmer som kommer att visas på BabCon V 1999-12-04. Beskrivningarna ger lagom mycket information för de personer som inte sett avsnittet utan att förstöra upplevelsen.

Spoilers - Not!

Frånsatt att ge en inblick i de avsnitt vi skall se på BabCon V syftar denna sidan till att inte spoliera för de som skall se avsnitten. Om du följer länken till t.ex. Lurkers Guide så kommer du att veta allt som händer i avsnittet. Detta anser i alla fall jag förtar den största delen av nöjet med att se Babylon 5. Utav den enkla anledningen har jag satt mig ned för att ge en lagom beskrivning av avsnitten.

In the Beginning handlar, precis som det låter, om vad som hände i början. Filmen utspelar sig innan den första Babylon stationen byggdes och tar sin början strax innan det ödesdigra kriget mellan människorna och minbarerna. Ni kommer att få se alla de detaljer som nämns under säsong ett och två i sitt sammanhang. Allt ifrån hur Sheridan får sitt öknamn "Star Destroyer" till "The Battle of The Line". Detta är en film jag varmt kan rekommendera.

Första filmen: In the Beginning

P5 Rating: 8.94

Lurkers Guide


Det allra första Babylon 5 som någonsin gjorts - Pilotavsnittet. Det är i detta avsnittet den mystiske ambassadören Kosh svävar in på Babylon 5 för första gången. Denna förespråkare av en otroligt mäktig och mytomspunnen ras hinner inte förrätta mycket innan det otänkbara sker: ett mordförsök. Intrigerna tätnar och de allra minsta händelserna formar hela framtiden för Babylon 5. Jag har själv inte sett detta avsnittet på mycket länge och det skall bli en fröjd att få se avsnittet som lägger grunden för hela Babylon 5.

Pilotavsnittet: The Gathering

P5 Rating:6.00

Lurkers Guide




I detta avsnittet har Strasczynski inverterad skrivkramp. Londo har problem med Narnerna i sektor 37 då en herre vid namn Mr Morden dyker upp ur skuggorna. Mr Garibaldi kommer något stort på spåren som mycket väl kan bli hans undergång. Delenn börjar leka med Minbariskt lego och bete sig mycket underligt. Jordregimen omdanas på ett ocäntat sätt och Kosh yttrar de bevingade orden "And so it begins..."

Avsnitt 1.22: Chrysalis

P5 Rating: 9.38

Lurkers Guide




Saker och ting förändras, skuggorna blir längre och djupare. Stämningen mellan G'Kar och Londo blir allt mindre humoristisk när de befinner sig på randen till ett krig precis utanför Babylon 5. I en olycka faller Sheridan mot en säker död om inte någon gör något och hjälpen kommer från oväntat håll. Samtidigt ser Keffer dödsfienden i vitöat. Är detta det sista vi kommer att se?

Avsnitt 2.22: The fall of night.

P5 Rating: 9.40

Lurkers Guide




Det är få gånger man ser en Minbar förvånad, men döm om Delenns när Anna Sheridan släntrar in i kärleksnästet. Hon förtäljer att The Shadows är det snällaste som finns och att Sheridan helt enkelt måste hänga med på en kopp kaffe till Z'ha'dum. Kommer Sheridan göra detta trots att Kosh tar i allt vad han orkar för att påpeka att "If you go to Z'ha'dum you'll die!". Mitt under tumultet lyckas de dessutom slarva bort Mr Garibaldi.

Avsnitt 3.22: Z'ha'dum.

P5 Rating: 9.73

Lurkers Guide




Kriget rasar för fullt - denna gången är det mot självaste jordflottan. Samtidigt smids planer på att frita Sheridan från sin mardrömslika fångenskap. Ivanova för Babylon 5:s armada i en intensiv kamp mot jordflottan. Hon har äntligen fått hjälp av de andra reaserna, men det kommer visa sig att jordflottan har varit i oheliga allianser och att motståndet kommer att vara mycket tuffare än väntat.

Avsnitt 4.19: Between the Darkness and the Light

P5 Rating: 8.84

Lurkers Guide

SadGeezer



Kampen om Mars, den sista stora utposten innan jorden. Det visar sig att det är här som det stora slaget kommer att bli. Sheridan tror sig ha en plan för att vinna slaget utan att förlora alltför många liv, men det ställer stora krav på deras allierade på Mars. Slaget stormar vidare mot jorden i en ständig kamp. Presidenten Clarke spelar ut sitt sista och mest förödande kort.

Avsnitt 4.20: Endgame

P5 Rating: 9.27

Lurkers Guide

Sad Geezer



Lugnet efter stormen? Nej, knappast. Det är nu alla lösa ändar knyts samman, både bra och dåliga. Marcus visar sin kärlek till Ivanova och Bester visar sin sanna(?) natur rörande sin Carolyn för Sheridan. Ett faktum kvarstår dock: Shreidan är trots sina insatser en krigsförbrytare och måste på något sätt stå till svars för dem. Har månne Delenn något kort kvar att spela ut och vad säger G'Kar och Londo om Shreidans situation?

Avsnitt 4.21: Rising Star

P5 Rating: 8.90

Lurkers Guide

Sad Geezer





Tillbaks till huvudsidan

Alla bilderna är tagna från Lurkers Guide med tillstånd från Steven Grimm.

Senast modifierad: 2000-03-23 av Sinclair.