Filmerna på BabCon VI

På denna sidan beskrivs de filmer som kommer att visas på BabCon VI 2000-05-13. Beskrivningarna ger lagom mycket information för de personer som inte sett avsnittet utan att förstöra upplevelsen.

Spoilers - Not!

Frånsatt att ge en inblick i de avsnitt vi skall se på BabCon Vi syftar denna sidan till att inte spoliera för de som skall se avsnitten. Om du följer länken till t.ex. Lurkers Guide så kommer du att veta allt som händer i avsnittet. Troligen har många av er redan sett avsnitten, men det kanske gör det ännu roligare att läsa igenom vad jag skrivit. Hejarop eller butterheter är alltid välkomna: Sinclair.


Vi tackar Swedish Film för deras samarbete som gett oss möjligheten att köpa visningsrättigheterna av dem till ett bra pris.



Pilotavsnittet av Farscape. Astronauten John Crichton skall bryta ljusvallen med skeppet Farscape, men genom en olycka skapas ett maskhål och han kastas till andra sidan universum rätt in i en eldstrid mellan The Peacekeepers och det biomekaniska skeppet Moya. Det tar inte många sekunder innan han lyckas göra sig fiende med en av de mäktigare utav The Peacekeepers.

Avsnitt 1.00: Premiere (pilotavsnittet).


The peacekeepers har inplanterat ett larm i skeppet Moya som helt plötsligt utlöses. För att inte röja deras position nödlandar de på en planet som de hoppas skall dölja signalen. På planeten bor ett underligt folk som påminner en del om människor - i motsats till besättningen på Moya.

Avsnitt 1.01: I, ET.



I detta avsnittet träffar vi Bester för första gången. Han är ute på jakt efter en förrymd nivå 10 telepat vid namn Jason Ironheart. Vid sin sida har han ytterligare en PsiCop vid namn Kelsey. Med hjälp av Talia Winters skall de jaga rätt på Ironheart då Talia känner Ironheart sedan tidigare. Det visar sig så småningom att allt inte står helt rätt till . Ironhearts telepatiska förmåga utvecklas hela tiden snabbare och snabbare.
Samtidigt kämpar Sinclairs flickvän Sakai med att komma iväg för att undersöka planeten Sigma 957. Hon möter en del motstånd där bl.a. G'Kar leker Vorlon och säger kryptiskt: "Sigma 957 is not a healthy place. Strange things happen there."

Detta är i mitt tycke ett av de bättre B5 avsnitten och avslutningen är en riktig nackhårsresare.

Avsnitt 1.06: Mind War

P5 Rating: 8.44

Lurkers Guide



Bester i bästa Bester anda. Genom att scanna en person som jobbar med att smuggla telepater från jorden till de yttre kolonierna lyckas Bester få reda på att Babylon 5 är ett viktig länk i ledet. Han sätter fart mot Babylon 5 och sluter upp med Talia Winters. Tillsammans börjar de att leta efter ledtrådar. Det visar sig så småningom att de flyende telepaterna kanske inte jagas utav helt rättfärdiga skäl. Dessutom är konspirationen som hjälper dem vidare utsträckt än de flesta anar. Även uppåt i hierarkin.

Avsnitt 2.07: A Race Through Dark Places

P5 Rating:8.38

Lurkers Guide



Bester kåmmer återigen till Babylon 5 med kort varsel. De flesta i ledningen misstänker att det är ytterligare en visit för att försöka avslöja dem. Bester landar nämligen mitt i röran med Night Watch och en ny tveksam president.
En person som fullständigt tappat kontrollen undersöks av Dr Franklin. Då han verkar hög som ett hus testar Franklin om han tagit drogen Dust som aktiverar människans telepatiska gen. Hur har detta med Bester att göra månntro?

Avsnitt 3.06: Dust to Dust

P5 Rating: 8.62

Lurkers Guide



Undantagstillstånd har precis förklarats på jorden och ISN hävdar att tidigare sändningar varit en komplott av sabotörer. Läget ser inte vidare bra ut. När Sheridan är ute och provflyger de nya Star Furies som blivit över efter slagskeppet Churchill förstörts träffar han på en svart Star Fury med ett stort Omega tecken; Bester är återigen på besök.
Han hävdar att han är där i privata affärer och vill tala med Sheridan och de andra. Han får komma in på Babylon 5 och hävdar att han information som kan hjälpa dem mot Skuggorna: "The enemy of my enemy is my friend".

Avsnitt 3.14: Ship of Tears.

P5 Rating: 8.70

Lurkers Guide



Herr Alfred kommer smygandes ombord på Babylon 5 då Zack Allen undervisar sin blandade vaktstyrka hur man tar hand om ankommande. Som vanligt har Bester en hel del intriger att komma med. Han har en hel del intressant information som skulle kunna hjälpa Sheridan och Co i utbyte mot att de tar med honom till semesterparadiset Z'ha'dum. Om informationen stämmer kan det ge Babylon 5 ett övertag i den segdragna konflikten med jorden.
Mr Garibaldi har dykt upp igen och ger de flesta huvudbry. Inte minst Zack. Dessutom är inte Londo och G'Kar allt för goda vänner.

Avsnitt 4.07: Epiphanies.

P5 Rating: 8.43

Lurkers Guide



Saker och ting har nu hettat till rejält. Kriget mot jorden är i full gång och blir allt intensivare. Mr Garibaldi har lierat sig med Edgars på Mars och smider elaka planer. Sheridan tar över befälet på sitt gamla skepp Agamemnon för att leda kriget mot jorden därifrån. Samtidigt möter Lyta och Franklin motståndsrörelsen på Mars som är måttligt förtjusta över att träffa en telepat.
Slutligen får mysteriet med Garibaldi en lösning - i äkta Straczynski anda.

Avsnitt 4.17: The Face of the Enemy.

P5 Rating: 9.26

Lurkers Guide



PsiCorps revealed. I detta något omvända avsnitt får vi följa Alfred Bester och hur han jobbar inifrån PsiCorps. Han är två blivande PsiCops som lärlingar som ser Bester som en idol. För ovanlighetens skull går det ganska snett med en telepat och Bester sätts på fallet. Han tar med sig de två lärjungarna och sätter fart efter den flyende telepaten. Mot Babylon 5.

Avsnitt 5.14: The Corps is Mother, the Corps is Father.

P5 Rating: 8.42

Lurkers Guide





Tillbaka till huvudsidan

Babylon 5 bilderna är tagna från Lurkers Guide med tillstånd från Steven Grimm.

Senast modifierad: 2000-05-08 av Sinclair.