Filmerna på BabCon VII

På denna sidan beskrivs de filmer som kommer att visas på BabCon VII 2000-11-25. Beskrivningarna ger lagom mycket information för de personer som inte sett avsnittet utan att förstöra upplevelsen.

Spoilers - Not!

Frånsatt att ge en inblick i de avsnitt vi skall se på BabCon, syftar denna sidan till att inte spoliera för de som skall se avsnitten. Om du följer länken till t.ex. Lurkers Guide så kommer du att veta allt som händer i avsnittet. Troligen har många av er redan sett avsnitten, men det kanske gör det ännu roligare att läsa igenom vad jag skrivit. Hejarop eller butterheter är alltid välkomna: Sinclair.


Inte långt efter att Mollari "tagit hand om" Narnernas utpost i kvadrant 37 stöter han ihop med ett underligt släkte som kallas Technomages. Dessa kufar utnyttjar det som Arthur C. Clarke sade: "Tillräckligt avancerad teknik är omöjlig att skilja från magi." Parallellt med detta försöker Ivanova hålla Drazi stångna; de har en symbolisk kamp var 5:e år som kan te sig tämligen underlig för andra släkten, t.ex. jordbor.

Avsnitt 2.03: The Geometry of Shadows

P5 Rating: 7.68

Lurkers Guide



IA:s flotta är i behov av utbyggnad och White Star skeppen kommer att få mycket dugliga ersättare. Inledningsvis ger sig Sheridan av för att inspektera prototyperna. Han finner dem definitivt till belåtenhet. Det dröjer inte länge innan Sheridan verker bli alldeles tossig. Han börjar se i syne - eller? När källan till synerna uppdagas och ett mönster sakta börjar framträda inser snart de inblandade att något fruktansvärt håller på att hända. Hela mänsklighetens existens står på spel.

Detta är upptakten till den helt otroliga avslutning som lägger grunden för hela Crusade serien.

Långfilm: A Call to Arms

P5 Rating:-



Det allra första Crusade avsnittet som utspelar sig direkt efter filmen A Call To arms. Vår huvudperson Matthew Gideon anländer till jorden strax efter det att Drakh har gett sig av. Han får i uppdrag att styra det enorma prototypskeppet Excalibur. Hans första uppdrag blir att söka upp ett krashlandat Drakh-skepp, men han är inte ensam.

Crusade 1.08: Warzone




Excalibur upptäcker en planet som visar goda tecken på att innehålla teknologi som skulle kunna ge dem lösningen på Drakh-pesten. De vandrar omkring i en uråldrig stad som tillhört en högt stående art. Men allt verkar inte vara i sin ordning. Är hela planeten en stor fälla? Beslutet att gå in i den tänkbara fällan eller inte ligger hos Gideon.

Crusade 1.03: Racing the Night




Galen är, sitt namn till trots, en man att lita och lyssna på. Han avråder Gideon att bege sig till den senaste världen de har fått nys om. Det som gör den så intressant är att alla dess invånare helt plötsligt dog ut och mycket tyder på att det kan vara samma pest som Drakh har smittat jorden med. Trots att Galen fruktar planeten beger de sig för att söka efter ett botemedel.

Crusade 1.02: The memory of War.




Gideon får nys om att en brottsling lyckats komma över uppgifter som kan lösa mysteriet med Drakh-pesten. Problemet är att flyktingen är jagad av sin egen regering. De spårar honom till den avlägsna månen Praxis 9; tror någon att de kommer hämta upp honom utan problem?

Crusade 1.01: The Needs of Earth.




Pannorna läggs i djupa veck då Excalibur plockar upp två utomjordlingar från en "livbåt". De två varelserna ombord hävdar nämligen att deras planet har haft människor som besökare i årtionden - trots att det inte finns ett spår av deras art i några arkiv.

Crusade 1.04: Visitors from down the Street.






Tillbaka till huvudsidan

Senast modifierad: 2000-11-24 av Sinclair.