BabCon VII:

Crusade

Crusading the beyond the rim.

Rapport från BabCon VII

(Programmet hittar du här)

BabCon VII gick av stapeln 2000-11-25 och tillägnades Crusade; Babylon 5:s systerserie. Detta är historien om vad som hände.

Morgonen gryr

I arla morgonstund anlände så de sista i styrelsen till lokalen på Chalmers. Klockan var 10:15 och fåglarna hade knappt vaknat upp från sin nattsömn. PU och delar av styrelsen hade gjort ett bra jobb dagen innan och det mesta var på plats. När vi nu anlänt med dricka, godis, filmer och diverse andra nödvändigheter var snart allt klart för drabbning. BabCon VII kunde börja!

Förmiddag

Då det hade smugit sig in ett fel i våra planscher, starttiden var 10:00 istället för 11:00, dök en eller två trogna anhängare upp redan vid 10-tiden. Förutseende som vi är så var naturligtvis vi redan på plats för att ta hand om medlemmarna redan då. Framåt 11:00 och en stund därefter började resterande dyka upp. Vi bänkade oss snart och rev utan större omsvep igång med morgonens program.

Vi hade som vanligt varit finurliga och sett till att det som visades på förmiddagen inte var ett måste för att få en helhet i temat. Däremot var det mycket intressant att se avsnittet The Geometry of Shadows från början av säsong 2 (2.03). Det visar verkligen vilket enormt spann det är i Babylon 5; från början till slutet. Även bortom slutet om man ser till temat på BabCon VII: Crusade.

Långfilm!

Efter en kortare paus körde vi igång med uppstarten till Crusade: filmen "A Call to Arms". Det är den senaste gjorda Babylon 5 långfilmen och utgör självaste grunden för hela Crusade. Då Sheridan flydde från Drakh-flottan och då slutliga slaget om jorden dundrade över skärmen, då stod nackhåren rätt ut - det kan jag lova.

Enter: Crusade

Vi fortsatte sedan med de först Crusade avsnitten, War zone och Racing the Night. Det var en upplevelse att få se denna ypperliga serie med bra ljud och på en stor filmduk.

Som vanligt var det många som passade på att köpa drickor och godis till Babylon-priser (bra alltså :-). Då lunchen närmade sig var det många som satt och kämpade med triviatävlingen.

Lunch

När det var dags för lunch så hade flertalet av besökarna valt att äta på restaurang Primavera. Vi tågade dit tillsammans och hade en mycket trevlig lunch. Inte helt oväntat förekom en del Babylon 5 relaterade diskussioner.

Lunchen avrundades med ett frenetiskt trivialösande då vi ville ha in trivian innan lunchen var slut.

The show goes on...

Efter lunch körde vi vidare i Crusades underbara värld med avsnitten "The memory or War" och "The Needs of Earth". Det stod nu helt klart för mig personligen (Sinclair, aka Daniel Petzén) att Crusade verkligen rockar phett.

En del av tiden gick dock åt till att rätta våra medlemmars triviatävlingar, men det var ganska spännande det med.

Så var det då äntligen dags för en av höjdpunkterna i på en BabCon:

Triviatävling

Det var som vanligt mycket jämt: två personer hade alla rätt och två hade bara ett fel. Då vi hade lite skrivkramp med trivian fanns det tyvärr inga utslagsfrågor - denna gången heller - så vi löste det på äkta BabCon Manér: Lottning!

Till vänster:
En mycket lycklig förstapristagare: Andreas Larsson. Förstapriset på BabCon VII var filmen A Call to Arms (Melodyline sponsring), en guidebok till säsong 5 (Dolores sponsring) samt en Babcon VII plansch

Till höger: En nästan lika nöjd andrapristagare: Andreas Persson. Andra priset på BabCon VII var: Crusade band 1.04 och en BabCon VII plansch.

Det delade tredjepriset var lite svårare att fixa till båda pristagarna hade hunnit smita iväg redan. Illa! Paniken spred sig i leden; hur skall vi nu göra!? Den ytterst kompetenta och handlingskraftiga styrelsen beslutade då att de två guideböckerna från Dolores skulle delas mellan de båda pristagarna. Så grattis på er båda, Henrik Dehlin och Anita Thåström!

När så BabCon VII vinnarna korats återstod det bara ett sista avsnitt av Crusade: Visitors from Down the Street. Detta avsnittet var en underbar satir av X Files med många goda skratt; en värdig avslutning på BabCon VII.

För somliga av oss var dock inte BabCon VII slut ännu. 8-10 stycken av oss tog oss ned till The Flying Scotsman för att avrunda kvällen i sällskap med Babylon 5 fans och en och annan öl. BabCon VII tog slut framåt småtimmarna och med facit i hand måste jag säg att det kändes som en mycket lyckad BabCon. Många uttryckte stor förtjusning över Crusade.

Tack till alla er som kom, det är tack vara er som vi kämpar vidare för att anordna BabCons och förgylla en och annan lördag med Babylon 5 frossa i en härlig samling människor.

Sinclair, å styrelsens vägnar.Tillbaka till huvudsidan

Senast modifierad: 2000-12-13 av Sinclair.