Filmerna på BabCon VIII

CRUSADE II
The Needs of Earth

TEASERS
Dessa beskrivningar är till för att du ska kunna orientera dig i programmet, känna igen ett avsnitt du radan sett eller, som titeln antyder göra dig nyfiken på avsnitten. Vill du inte ha en aning och bara se avsnitten helt oförberedd kan du gå tillbaka HÄR.

Vill du å andra sidan veta alla händelser i förväg så du inte biter sönder naglarna kan du klicka på de eventuella länkarna after varje beskrivning så kommer du till någon rekommenderad spoiler beskrivning på, tex. Lurker's Guide.


AVSNITTEN

1.01 - War Zone (repris)
Det allra första Crusade avsnittet som utspelar sig direkt efter filmen A Call To Arms. Vår huvudperson Matthew Gideon anländer till jorden strax efter det att Drakh har gett sig av. Han får i uppdrag att styra det enorma prototypskeppet Excalibur. Hans första uppdrag blir att söka upp ett krashlandat Drakh-skepp, men han är inte ensam.
IA rating: 3.0 LG

Drakh flyger bättre än höns!
 

1.09 - Racing the Night (repris)
Excalibur upptäcker en planet som visar goda tecken på att innehålla teknologi som skulle kunna ge dem lösningen på Drakh-pesten. De vandrar omkring i en uråldrig stad som tillhört en högt stående art. Men allt verkar inte vara i sin ordning. Är hela planeten en stor fälla? Beslutet att gå in i den tänkbara fällan eller inte ligger hos Gideon.
IA rating: 3.5 LG

Hohoho! Precis som Luke Skywalker!!!
 

1.10 - The Memory of War (repris)
Galen är, sitt namn till trots, en man att lita och lyssna på. Han avråder Gideon att bege sig till den senaste världen de har fått nys om. Det som gör den så intressant är att alla dess invånare helt plötsligt dog ut och mycket tyder på att det kan vara samma pest som Drakh har smittat jorden med. Trots att Galen fruktar planeten beger de sig för att söka efter ett botemedel.
IA rating: 4.0 LG

Åmål city år 2167 efter klockan 21.
 

1.11 - The Needs of Earth (repris)
Gideon får nys om att en brottsling lyckats komma över uppgifter som kan lösa mysteriet med Drakh-pesten. Problemet är att flyktingen är jagad av sin egen regering. De spårar honom till den avlägsna månen Praxis 9; tror någon att de kommer hämta upp honom utan problem?
IA rating: 3.0 LG

Chambers och Gideon studerar xenobiologi.
 

1.02 - The Long Road
Excalibur skickas att assistera ett militär insats på Regula 4 som har stött på problem. Utvinnandet av mineraler som visat sig ha virushämmande egenskaper hindras av den pacifistiska och teknikfientliga jordkolonin motsätter sig det hela. Inte mycket att sätta emot Earth Force isåfall kan man tycka men då har man inte räknat med drakarna och demonerna.
  Galen bjuder in sig själv till de militära överläggningarna och kommer med nyckelfrågan: Vilken färg har draken?
IA rating: 3.0 LG

Vem ropade apport?!
 

1.03 - The Well of Forever
Galen berättar om The Well of Forever, en korsväg, ett Stonehenge djupt i Hyperspace med fantastiska egenskaper som Technomages ägnat hela liv åt att hitta och som han nu tror sig ha funnit en väg till. Samtidigt utsätts Matheson för djupscanning av en Psi-Polis för att utreda om han överträtt reglerna för Telepater i officiell tjänst. 
IA rating: 4.0 LG

Ja hallå, Galen här!
 

1.04 - The Path of Sorrows
Ett urgammalt tempel som sägs kunna hela de som lider undersöks av Excaliburs besättning. 'Enter freely on the Path of Sorrows' står skrivet på mängder av språk till dess port. De finner en underlig artefakt som bringar gamla smärtor till ytan hos dem som rörs av den. Något som gör Galen rasande.
IA rating: 4.5 LG

...och sedan dess har jag suttit i en vagina!
 

1.05 - Patterns of the Soul
Excalibur beordras att plocka upp flyktingar från Jorden som misstänks bära Drakhsmittan. Dessa har tagit sig till en obefolkad planet för att starta ett nytt liv. Motvilligt låter de sig undersökas, säkra på att de klarat sig. Men i undersökningen upptäcker man något annat i deras biologi.
  Dureena låter under tiden nyfikenheten styra henne och hon snubblar över ett tusenårigt mysterium.
IA rating: 3.0 LG

Vill ni komma förbi? Det kostar 5 kronor!
 

1.06 - Ruling from the Tomb
En hälsokonferans på Mars ska samla forskare som kämpar mot Drakh-viruset. Kapten Elizabeth Lochley (från B5) utses till säkerhetsansvarig. Då Dr. Sarah Chambers från Excaliburs team är en framstående deltagare, sätts Matthew Gideon på att assistera Lochley vilket inte går helt friktionsfritt. Deras arbete börjar snart då en undergångskult börjar mörda delegater.
  På Mars roar sig under tiden Dureena, Max och Trace (piloten från Max gamla IPX team som Gideon värvat till Excalibur). Viss rivalitet visar sig när Trace försöker få Dureenas uppmärksamhet.
IA rating: 3.0 LG

And now... the end is neeeaar... and so I faaace... the final curtain...
 

1.07 - The Rules of the Game
Matthew Gideon tar Excalibur till Babylon 5 för att förhandla om tillträde till planeten Lorka 7 i Brakiri rymd. Lorka 7 är dock helt självstyrande och tillåter inte orena och korrumperade utomjordlingar på sin planet. Denna har de fått av 'Den Mest Helige' för sin moraliska överlägsenhets skull. Emellanåt får också Gideon och Lochley en chans att bli oense om saker och ting.
  Dr. Chambers och Max Eilerson träffar under tiden en nära bekant till Max som hamnat i allvarliga problem och Max hjälper ju gärna till, på sitt sätt.
IA rating: 3.5 LG

Jodå, Vi gillar alla Michael Jackson på vår planet!
 

1.08 - Appearances and Other Deceits
En First Contact situation uppstår samtidigt som ett par medialt medvetna stylister kommer för att ge Excalibur rätt image för sitt minst sagt livsviktiga uppdrag.
  På det främmande rymdskeppet visar sig det ha inträffat en katastrof med bara en överlevande och svårtydda spår efter vad som egentligen hänt. Man tar ombord överlevaren för att undersöka och hjälpa denne.
IA rating: 3.5 LG

Oh my god, it's full of Narns!
 

1.13 - Each Night I Dream of Home
En EA senator anländer via topphemlig express till Excalibur med ett uppdrag som kräver att Gideon bryter karantänen på Jorden. Med sig har han en rörmokare vars åsikter verkar tas på oerhört stort allvar.
  Väl framme vid vår Drakh-smittade blågröna värld så anländer en skyttel med en passagerare till Excalibur för att utföra ett desperat experiment.
IA rating: 4.0 LG

Doctor in the Tardis?



TILL HUVUDSIDAN

UPPDATERAD
2001-05-01 av Lennier.