For the Honor of Narn

Blurbs

Dessa beskrivningar är till för att du ska kunna orientera dig i programmet, känna igen ett avsnitt du radan sett eller, som titeln antyder göra dig nyfiken på avsnitten. Vill du inte ha en aning och bara se avsnitten helt oförberedd kan du gå tillbaka HÄR.

Vill du å andra sidan veta alla händelser i förväg så du inte biter sönder naglarna kan du klicka på länkarna efter varje beskrivning så kommer du till någon rekommenderad spoilersida: LG = Lurker's Guide, SB5 = Svenska Babylon 5.


 TEMA:

B5 1.01 - Midnight on the Firing Line
Narn-aggressioner mot Centauri markerar stämningen i den absolut första episoden av Babylon 5 säsong 1. Londo och G'Kar agerar ut den gamla fiendskapen deras folk emellan. På Jorden hålls ett presidentval vilket också engagerar en del av ledningen på B5. Raiders stör samtidigt handelstrafiken och Sinclair tar på sig att stoppa dem.
P5 rating: 6.99 LG, SB5

B5 1.01
 

B5 1.05 - The Parliament of Dreams
Det råder en anda av öppenhet på B5 när de representerade raserna på B5 visar upp sina religiösa traditioner, somliga mer uppsluppna än andra. G'Kar får samtidigt ett dödshot från en nyligen avliden rival som placerat sin förmögenhet på att döda G'Kar. Sinclair möter också sitt förflutna i form av en gammal flamma, Catherine Sakai vilken kommer till B5 för att avsluta ett uppdrag åt IPX. Men det fins fler kvinnor med ett intresse för honom.
P5 rating: 7.88 LG, SB5

B5 1.05
 

B5 1.12 - By Any Means Necessary
Samtidigt som G'Kar har en religiös kris som endast Londo kan avhjälpa, hotas Babylon 5 av en generalstrejk efter en olycka bland hamnarbetarna. Sheridan sätts under press från högsta ort att använda ALLA TILLGÄNGLIGA MEDEL för att stoppa strejken.
P5 rating: 7.84 LG, SB5

B5 1.11
 

2.19 - The Long, Twilight Struggle
Kriget mellan Centaur och Narn når en kulmen när Centaurerna planerar att sätta in de yngre rasernas värsta kända vapen. De Narnska befälhavarna vägrar lyssna på G'Kars råd. Samtidigt som en kraftig energiurladdning upptäcks från Epsilon 3, planeten som Babylon 5 roterar kring, får Sheridan besök av ett hologram. Detta är början på en lång kamp i skymningslandet.
P5 rating: 9.49 LG, SB5

B5 2.19
 

4.02 - Whatever Happened to Mr. Garibaldi
Sheridan är död och Garibaldi är försvunnen. Kan man tänka sig en bättre upptakt på det nya året? G'Kar lämnar Babylon 5 - alltid en dålig idé när man är efterlyst i hela den kända galaxen. Under ett slagsmål på en bar G'Kar hjälp av en mystisk man i kappa. Någon försöker sälja delar av Garibaldis Starfury som skrot. Vad hände egentligen Mister Garibaldi?
P5 rating: 8.98 LG, SB5

B5
 

4.05 - The Long Night
G'Kars avrättning närmar sig med stormsteg. Kriget mot Skuggorna pågår för fullt när Skuggorna avslöjar SITT värsta (förhoppningsvis) vapen. Detta kan bli början på en lång natt för galaxen.
P5 rating: 8.82 LG, SB5

B5
 

5.13 - The Ragged Edge
G'Kar blir målet för en uppvaktning av ett ovanligt slag. Boken som han började skriva i fängelset "befriades" av hans vän Ta'Lon. Garibaldis personliga problem försätter honom i problem när han är ute på uppdrag.
P5 rating: 8.57 LG, SB5

B5
 

5.20 - Objects in Motion
Stora förändringar är på gång på Babylon 5. Många personer som vi lärt känna genom åren håller som kroppar i rörelse på att lämna stället. G'Kars anhängare ställer till problem för honom och någon vill se honom död.
P5 rating: 8.62 LG, SB5

B5



TILL HUVUDSIDAN

UPPDATERAD
2001-09-05 av Lennier.