Earthly Relations

KONVENTSRAPPORT
(Läs Programmet)

En kort sammanfattning
Lördagen 26/5 samlades vi en trogen skara fans (ungefär 15st inklusive några trekkers) och avnjöt de actionspäckade episoderna från säsong tre och fyra i den fina biografen Tellus.
   Efter att ha plöjt igenom programmet så drog vi vidare till Scandic hotel Slussens pub, Eken, där vi diskuterade SF och Fantasy i både film och bokform med stort intresse från de inblandade.

Klockan 10:00
Jaha, så var det då dags för den stora dagen att ta sin början, Brita och jag anländer till Biografen och undrar var det utlovade regnet tagit vägen, bara solen visade sin närvaro…
   Arrangemanget tog sin början med att jag och Brita fick hjälpa till att städa biokaféet till ackompanjemang av jazzmusik av för mig okänd kompositör.
   Vid halvelvasnåret dök de första trogna besökarna upp, långt innan vi hunnit göra klart med kassa, spolat band osv.
   Efter vissa mindre organisatoriska problem fick vi fart på showen, för att testa anläggningen provkörde vi en trailer för Babylon 5 och blev imponerade av både ljud och bildkvalitet.
   Med stöd från biografpersonalen med anpassning av duken blev det så dags att börja.

Vi inledde med Chrysalis från första säsongen för att värma upp publiken och få in dem i plotten.
   När det så småning om blev dags för lunch kom vi snabbt fram till att det enklaste och mest praktiska sättet att inmundiga lunchen var att gå 10m över gatan och köpa lunch i en närbutik som hade ett urval av orientaliska rätter såväl som smörgåsar och annat.
   Butiksägaren var nöjd med att få så många kunder på en gång och stod beredvilligt till tjänst med plastbestick, uppvärmning av mat m.m.

Efter lunch i biokaféet fortsatte vi programmet med den actionpackade slutspurten mot jorden ledd av sheridan själv från sitt gamla skepp Agamemnon.
   Av tidsbrist blev det ingen trivia vid detta konvent, huruvida det blir det på framtida konvent får tiden utvisa.

Tyvärr blev det en väldigt klen uppslutning runt bordet när vi kom till puben Eken där vi var förra året på Nasacon.
   Här inmundigade vi en läcker nygrillad buffé med tillhörande drycker.
   Efter många långa och givande diskussioner runt ämnena SF filmer och böcker samt dito Fantasy tog vi kvällen och försvann åt varsitt håll hemåt.

En mycket lyckad Babcon tycker jag, men vi hoppas kunna göra framtida Babcons ännu bättre! Ett viktigt led i detta är feedback som vi hoppas vi kan få av vårt arrangement på Fantastika den 17:e juni.

Väl mött på Fantastika och framtida BabCon i Göteborg och Stockholm!

Vid pennan: G'Kar aka. Fredrik Gelin.
(jodå, jag sjunger minst lika falskt, men har inte prövat i en cell)TILL HUVUDSIDAN

UPPDATERAD
2001-06-06 av Lennier.