FIRST YEARS


(Tillbaka till PROGRAMMET)
KONVENTSRAPPORT

Vårt första BabCon för 2002...

provade vi en helt ny lokal, Folkets Hus vid Järntorget som hade lokaler i alla storlekar och priser vilket vi hoppades skulle vända vår eknomiska trend. Vi hamnade sålunda i konferensrummet Nolö-salen på andra våningen.
   Vi satsade denna gång åter kraft på att tillhandahålla dryck och tilltugg till vår kassas fromma och vi hade ävenledes ett litet försäljningbord med några samlarföremål vi försökte kränga. Bland föremålen fanns en Delenn-docka som Mats (Vir) lyckats förvärva, några starterdecks till B5 kortspelet och våra fräcka tygmärken så klart! Tygmärken fick vi en hel del sålda men Mats får nog leka med sin docka själv ett tag ;-)

Filmerna denna gång rörde sig kring händelser före och under säsong 1. Eftersom Kanal 5 står och harvar med samma 3 säsonger om och om igen så hoppades vi detta tema skulle locka flera att komma. Dette visade sig tyvärr inte så och vi fick (arrangörerna inkluderade) 13 betalande. Detta kastade dock inga skuggor ;-) över avsnitten då de var lika fascinerande som alltid. Denna gång fick vi se en något (rätt lite) uppdaterad version av The Gathering och widescreen-versionen på In The Beginning (båda nyutkomna på DVD).

Lunchen...

gick tämligen kollektivt till på Burger King som lovat oss rabatter. Själv fick jag min lunch hämtad då jag fick äran att vakta lokalen. Några lyckades pallra sig till Dolores och andra omkringliggande butiker med intressant utbud. SF Bokhandeln som skulle varit med och hållit försäljning fick dock förhinder och uteblev. Med tanke på framgången på vårt eget försäljningsbord var det säkert ingen förlust för dem. Ändå sänder vi ett tack till Glenn och Johan som visar sådant intresse för vår, och all annan SF-verksamhet för den delen.

Trivian erbjöd...

fantastiskt goda vinstchanser då vi hade 7 deltagande på tre vinstplatser!
    Jag har inte vinnarlistan hos mig i skrivande stund, men jag ska publicera den i början på nästa vecka! Priserna var dock för förstaplatsen en B5 affisch från MovieArt och en B5 Video från MovieLine. Andrapriset var en B5-kalender från SF-Bokhandeln och en episodguide från Dolores. Tredjepriset var också en episodguide.
  Hela prislistan finns i programmet!

Efter filmerna...

började årsmötet som vi genomförde med stor god medlemsnärvaro vilket vi uppskattade mycket. De närvarande medlemmarna fick möjlighet att uttrycka sina tankar kring föreningens verksamhet och att rösta fram styrelsen för 2002. Resultatet av detta kan läsas på styrelsesidan. Mest omvälvande av besluten som togs var dock justeringen av stadgarna så att vi kan visa mer av sf-serier som inte är Babylon 5. Vi hoppas komma med en liten sf-tv-guide för att upplysa er om detta inom kort.
   Därefter kunde vi slutligen plocka ihop och vi drog sedan till Rover på Andra Långgatan där vi insöp mer än miljön (de har en ypperlig meny, med mer dryck än mat!) och lät diskussionen vandra kring saker som sf på tv och i böcker, propulsion i rymden och om vilken sf-tv-serie som är bäst, underförstått av Star Trek och Babylon 5 men en och annan röst höjdes inte helt oväntat för Farscape!

Galleriet

Lt. Cmdr. Laurel Takashima från sin bästa sida.
... och den näst bästa
Projektorn var också med på BabCon X!
1:a pristagare tindrande av glädje (förstärkt i photoshop!)
'Lennier' psykotiskt leende.
Förskräckt 2:a pristagare.
'Lennier' lugnar ner sig.
'Lennier' krossar 3:e pristagarens hand!
(Lugn! jag skojar bara!)
(fotografier tagna av Nic Walsh (Galen@babcon.org).


Slutligen vill vi tacka...

alla er som deltog denna gång, Burger King för lunchrabatten samt våra triviasponsorer SF Bokhandeln, MovieLine, Dolores & MovieArt!
   BabCon XI blir kanske inte av förrän i september. Temat vi önskar mest är Legend of the Rangers med tanke på den nya tv-filmen av JMS. Tills dess får ni komma på våra HomeCon som snart kommer igång igen samt ett möjligt annat arrangemang mot början på sommaren...
   Ha en go' vår!


TILL HUVUDSIDAN

UPPDATERAD
2002-04-02 av Lennier.