Välkommen till hemsidan för Babylon 5 Treff III!

Jag hoppas att med denna sidan informera om den B5 treff som kommer att hållas i början av mars i Göteborg.

Treffen var enligt spontana kommentarer lyckad. Jag kommer att uppdatera denna sidan med bilder och beskrivningar av treffen så snart jag hinner. Så fort vi har information om en framtida förening kommer vi att lägga upp den informationen här.


Vi är en mindre grupp med Babylon 5 fanatiker som fascineras över J. Michael Straczynskis förmåga att skriva en sammanhängande serie som spänner sig över 120 avsnitt och 4 långfilmer. Vi är inte fler än ungefär 15 personer, men vi har märkt av ett stort intresse för Babylon 5 omkring oss då vi nämnt våra tidigare mini-treffar. Vi beslutade oss för att göra slag i saken och försöka få till en lite större sammanslutning. Hur stor den blir avgör du.

Jag kommer i mån av tid och intresse från andra att kontinuerligt uppdatera denna sida. Kommentarer och idéer är alltid välkomna.

Om du inte finner de svar du söker på denna sidan kanske de finns i vår FAQ.

Observera att detta är en sida under uppbyggnad (som alla andra). Kontakta gärna zuul@lls.se om du har några frågor om sidan.









Lördagen den 6 mars, 1999-03-06.
Datumet är väl avvägt för att passa in lagom till de avsnitt som sänds på Kanal 5. Det avsnittet som visas på lördag är samma avsnitt som Kanal 5 visar den dagen. De två följande avsnitten placerar oss i handlingen där Lurkers Guide anser att Thirdspace passar in. Filmen In the Beginning passar naturligtvis utmärkt bra in som inledning till Treffen.

Vi planerar att sända In the Beginning vid 11:00 så var gärna där en bra stund innan dess.






Vi har nu bokat lokal för lördagen!

Vi kommer att vara i aulan i Lundenskolan, Kärralundsgatan 3 vid Danska Vägen i närheten av Redbergsplatsen. Du hittar Nya Lundenskolan på sidan 34 ruta B2 i Gula Sidorna.
Jag jobbar febrilt på en bra och illustrerad vägbeskrivning dit.

Om någon anmäler sig som tillfälligt behöver stanna över natten i Göteborg så hjälper vi självklart till med detta.

Jag vill poängtera att det råder alkoholförbud i lokalen. Om vi bryter mot detta kommer vi aldrig att få vara där mer, så jag ber er att respektera detta.




Vi kommer inte ta betalt i vinstsyfte eller ge oss själva någon ersättning. Alla pengar skall oavkortat gå till Treffen och eran förmån. De kostnader vi identifierat idag är:

Inträdespriset är i första hand beroende på hur många som kommer och om vi får till en triviatävling eller inte. Vi anser oss nu ha fått in tillräckligt med anmälningar för att sätta priset till 60 kronor per person.









Börjar

Slutar

Avsnitt

Namn

11:00

12:31

1:a Långfilmen

In the Beginning

12:31

12:40

Rast

Kort bensträckare

12:40

13:02

Avsnitt 4.06

Into the fire

13:02

13:44

Avsnitt 4:07

Epiphanies

13:44

15:00

Lunch


15:00

15:42

Avsnitt 4:08

The illusion of truth

15:42

16:00

Tävling

Triviatävling med prisutdelning.

16:00

17:30

2:a Långfilmen

Thirdspace



Priser:

1:a pris: Den senaste Babylon 5 filmen "River of Souls" (otextad).

2:a pris: Kortspelet Babylon 5 för två personer (Narn/Centauri).

3:e pris: Boken "The Unofficial Guide to Babylon 5" (på utrikiska).

Beskrivning av filmerna och avsnitten.







Det är viktigt att vi på ett tidigt stadie får reda på hur stort intresset är. Av denna anledningen vill vi gärna att folk som är intresserade anmäler sig. Jag vill poängtera följande angående den första intresseanmälan:

Så fort vi planerat tid, plats, kostnad m.m. kommer vi att skicka ut mail till de som anmält sitt intresse.

Idag sker anmälan via Email till mig, Daniel Petzen.

Använd gärna rubriken "B5 treff" eller liknande så att jag inte missar anmälan.

Hittills har det kommit in 46 anmälningar, men vi vill helst att det blir uppemot 75 personer. Kom ihåg att det inte är något bindande och att listan kommer att vara säkert undanstoppad på min burk. Så kom igen nu, gör detta möjligt. Anmäl dig NU!







Vi har tidigare haft 2 treffar i ett mycket litet format. Dessa treffarna var snarare osedvanligt spektakulära videokvällar än riktiga treffar.






Vi har fått tillstånd från Swedish Films och Warner Brothers att sända de två långfilmerna och de tre avsnitten för ett mycket fördelaktigt pris. I vanliga fall är det ett ganska kostsamt och tidskrävande företag att visa filmer för publik då det inte görs åtskillnad mellan ideella organisationer och visningar i vinstsyfte. Swedish Films har gjort undantag från de officiella procedurerna för att vi skall kunna genomföra vår Treff och låtit oss få ett mycket fördelaktigt kontrakt. Ett stort tack till dem för detta.






För tillfället är det jag, Daniel Petzén, och Asbjörn Nejman som håller i trådarna.



Några bra resurser på nätet:

The Lurkers Guide to Babylon 5
Resurser på The Lurkers Guide
TNT: The home of Babylon 5
Melody Line

Tillbaks till huvudsidan

Senast modifierad: 2000-03-23 av Sinclair.