Spoiler varning!

Min avsikt med denna sidan är att ge en beskrivning av filmerna och avsnitten som vi skall titta på utan att nämna detaljer i kommande handling. Detta är ett ökänt fenomen med Babylon 5: ett par få meningar kan förstöra flera timmars spännande underhållning. Om ni följer länken till Lurkers Guide så kommer ni garanterat att råka ut för spilers! Jag har varnat er.

Första långfilmen: In The Beginning

In the Beginning handlar, precis som det låter, om vad som hände i början. Filmen utspelar sig innan den första Babylon stationen byggdes och tar sin början strax innan det ödesdigra kriget mellan människorna och minbarerna. Ni kommer att få se alla de detaljer som nämns under säsong ett och två i sitt sammanhang. Allt ifrån hur Sheridan får sitt öknamn "Star Destroyer" till "The Battle of The Line". Detta är en film jag varmt kan rekommendera.

Lurkers Guide: In the Beginning



4.06:Into the Fire

Sheridan och de andra har lyckats klura ut var The Shadows komer att slå till nästa gång. De har samlat ihop alla de allierade styrkorna och har kallat fram The First Ones att hjälpa dem. Handlingen rusar fram mot den största uppgörelsen i Shadow-kriget någonsin. Parallellt med denna handlingen försöker Londo göra upp med Morden och The Shadows på Centauri Prime.

Lurkers Guide: Into the Fire



4.07: Epiphanies

Ett avsnitt fyllt med intriger, och som grädde på moset: Alfred Bester kommer på besök. Huvudhandlingen utgörs av att Bester vill köpslå för att försöka rädda sin älskade som fortfarande finns på Babylon 5. Utöver detta finns ett flertal underhandlingar, t.ex. hur Garibaldi egentligen mår och hur det går för Londo på Centauri Prime.

Lurkers Guide: Epiphanies



4.08: The Illusion of Truth

En reporter från InterStellar News, ISN, dyker oväntat upp på Babylon 5. Han ber att få göra ett reportage om Babylon 5, men Sheridan tvekar då ISN övertogs av President Clarke och nu tjänstgör som propagandaorgan. Efter en längre diskussion beslutas det att reportaget får göras eftersom reportern verkar vara en fritänkare och har många bra argument. Reportern och hans team ges stora friheter när de gör sitt reportage. Det är med stor spänning personalen på Babylon 5 bänkar sig framför ISN för att se resultatet.

Lurkers Guide: The Illusion of Truth



Andra långfilmen: Third Space

Handlingen i filmen passar in runt vid 4.07. Den är placerad som 4.09 i Lurkers Guide som vi naturligtvis rättar oss efter :-) På vägen hem från ett uppdrag upptäcker Susan Ivanova ett enormt föremål i Hyperrymden. För att inte tappa bort det beslutas att de genast skall bogsera ut det till Babylon 5. Föremålet är så enormt att Jumpgaten vid Babylon 5 måste dras isär. Det kan poängteras att genom samma jumpgate har hela flottor anfallit. Föremålet visar sig vara flera miljoner år gammalt.

Lurkers Guide: Third Space



Tillbaks till huvudsidan

Senast modifierad: 2000-03-23 av Sinclair.
Bilderna är tagna från Lurkers Guide to Babylon 5.